Bg En

виж Количката е празна

Природен календар "МОНТАНА"

280,00 лв.
Кат. номер: 114

Опции за покупка

280,00 лв.Oписание на продукта

Не знаете как да изберете най-правилния ПРИРОДЕН КАЛЕНДАР за вашата група?

Заедно с г-жа Виолина Иванова - старши учител в група ”Дъга” ДГ №12 ”Здравец” гр.Монтана, Ви представяме изработеният от нас годишен и месечен календар, подпомагащ усвояването от децата на времевите представи за сезони, месеци, седмици, дни и отбелязване на времето.

Календара е разработен използвайки последователността при изграждане на времевите представи според Т. Рихтерман / Рихтерман, Т. Формирование представлений о времени дошкольного возраста. М. 1982 г./:

На снимките към този комплект можете да се запознаете с препоръките от г-жа Иванова.

Пълният календар се състои от три части: "Годишен календар" - кръг със сезоните, "Месечен календар" - табло с джобове за картички и "Термометър" с който можете да отбелязвате външната температура. Освен това Ви предлагаме пълен комплект на картичките към този Календар.

Годишният календар е с формата на кръг, разделен на четири /всеки сезон(с подходящ за него цвят) - на три месеца/. Сезоните са със символи /зима-снежинка; пролет-кокиче; лято-слънце; есен-есенно листо/. Всеки месец има по еднакви седмици, отбелязани с геометричните фигури - кръг, триъгълник, квадрат, правоъгълник и петоъгълник.

На Месечният календар се отбелязва датата; наименованието на месеца /и символа му/; картина на сезона с подходящи за него дейности, празници, дрехи, природни явления; седмиците отбелязани с геометрична фигура. Дните на седмицата според цветовете на дъгата /понеделник-червен; вторник-оранжев; сряда-жълт; четвъртък-зелен; петък-светло син; събота-тъмно син; неделя-лилав/. За всеки ден има място за поставяне на символ за времето през деня - слънце, облак, дъжд и т. н.

Термометърът има магнитна лента с малко метално кръгче, което можете да премествате за да установите приблизителна температура, която е наън.

Комплектът на картички се състои от 150 бр. и ще бъде напълно достатъчен за усвояването от децата на времевите представи за сезони, месеци, седмици, дни и отбелязването на времето.

Всеки от тези елементи можете да поръчате отделно. Но само в пълен комплект ПРИРОДЕН КАЛЕНДАР «Монтана» ще Ви помогне за да подготвите децата за училище по най-ефективна методика!

При закупуване на цял комплект заедно с картички, "Термометър" ще получите безплатно!

ВНИМАНИЕ! Ако искате да спестите, можете да направите всички картички самостоятелно! На този линк можете да поръчате безплатни макети за разпечатване! Ще ви ги изпратим по имейл!

 


Подобни продукти:

Природен календар "Деца"

30,00 лв.
виж

Природен календар "Слънцето"

22,00 лв.
виж

Природен календар "Ежко и Къртичето"

20,00 лв.
виж

Природен календар "Котенце под чадър"

20,00 лв.
виж